Nøgne Ø – Det kompromisslösa bryggeriet, som de själva kallar sig, är ett av Norges största och främsta hantverksbryggerier samt Europas enda producent av sake. Mottot speglar bryggeriets motivation att alltid producera hantverksbryggd öl av högsta kvalité, och med stor personlighet och individualitet. Sedan starten 2002 har bryggeriet utvecklats till den ledande producenten av hantverksöl i norra Europa.

Bryggarna på Nøgne Ø har en förkärlek till den fantastiska maltsorten Maris Otter, som de flitigt använder sig av i sina brygder. Tillsammans med humlesorterna Cascade, Centennial och Chinook ser de maltsorten som deras guld, och söker alltid att förädla dem till perfektion.

Man finner en uppsjö av olika ölstilar hos Nøgne Ø. Bryggeriets främsta drycker spänner ifrån kraftiga Imperial Stouts till syrliga öl med frukt och friska humliga öl. Man har även samarbetat med ett flertal världsledande hantverksbryggerier. Mest omsusad är kanske stoutserien Dark Horizons, som gjorts i flera versioner. Man har flera år i rad blivit framröstat som ett av världens bästa bryggeri.