Hawkshead Brewery från Staveley, Lake District i norra England har sedan sin start 2002 bryggt öl som de själva gillar att dricka. Smakfulla, traditionella och moderna, distinkta öl, väl disponerade bland spektrat av ölstilar återfinns i deras ständigt förnyande repertoar av mikrobryggd öl. All öl som Hawkshead Brewery producerar är fullmatad med smaker, hantverksmässigt tillverkad, utmanande, personlig och tillverkad för hand av människor som älskar öl – för människor som älskar öl.

Hawkshead är en av de starkast lysande stjärnorna i den nya vågen av oberoende brittiska bryggerier, som växt fram i samklang med det kraftigt ökande intresset för hantverksöl som de brittiska öarna erfarit under de senaste åren.

Med sitt team på fem bryggare producerar Hawkshead ca 20 000 liter öl i veckan. Genom att inte vara för stora lämnar de rum för experimenterande och utforskande av ölstilar, och Hawkshead Brewery sätter en stolthet i att de känner nästan alla sina kunder. De har även en välbesökt bryggpub i anslutning som håller öppet varje dag. Allra största delen av ölen de producerar går på cask, enbart ca 15% tappas på fat eller buteljeras på flaska/burk.